Dopoldan smo preživeli na bazenu, kjer smo izpopolnjevali tehnike plavanja.




Popoldan pa smo izkoristili lepo sončno vreme. Razdelili smo se v dve skupini. Ena skupina je imela ORIENTACIJO, druga pa je obiskala MUZEJ V MURSKI SOBOTI. 

ORIENTACIJA





OBISK MUZEJA V MURSKI SOBOTI



Današnji dan je bil res topel in sončen zato smo si za zaključek dneva privoščili sladko ohladitev.





Za konec pa še par prekmurskih besed. Bi katero prepoznali?






VTISI OTROK

Ob 14.30 smo se peš odpravili v muzej. Tam smo si počasi ogledali sobo po sobo. Po muzeju nas je vodila vodička. Kupili smo si spominke. Pri slaščičarni smo si vzeli sladoled in ga v parku pojedli. Vodja skupine nam je povedala, da so ljudje zgradili protestantsko cerkev nasproti gradu, da so se uprli lastniku gradu. Za večerjo smo jedli prekmursko gibanico. Narejena je iz testa, maka, skute, orehov in jabolk. Ima 17 plasti in more biti visoka med 5 in 7 cm.

TINKARA KRK, POŠ

Drugi dan v Murski Soboti. Po kosilu smo šli v muzej. Med ogledom nam je gospa povedala nekatere zanimivosti. Tam smo videli staro kolo, ki ima sprednje kolo večje kot zadnje. Po ogledu smo se odpravili na sladoled. Sladoled sem dobila zastonj, ker sem imela danes rojstni dan.

VITA NEŽA VASLE, 4. C

Danes smo imeli orientacijo. Najprej nam je učitelj Miha razlagal o kompasu. Mislila sem, da je orientacija hoja ali tek, pa ni bilo. Iskali smo kovinske ploščice. Najprej smo dobili list, na katerem je bil zemljevid, načrt in legenda. Najprej sem tekala, potem pa sem se utrudila. Učitelj je rekel, da smo na tretjem mestu. Poskusile smo ponovno in smo izboljšale rezultat, saj smo imele le dve napaki.

AJDA SMREKAR, 4. A

Po večerji smo se začeli igrati. Igrali smo se igro Štrbunk in raziskovali, kaj katere besede pomenijo v prekmurščini. Učiteljica nam je dala listke z besedami, mi pa smo morali iz teh besed napisati povedi. Veliko smo se nasmejali in hkrati tudi uživali. Nato smo se igrali igro Štrbunk. Bili smo zadnji, ampak nismo bili preveč razočarani. Tako je potekal naš dan.

ULA JELEN, 4. B

Lep večer in vam pišemo jutri!

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PLAVALNA ŠOLA V NARAVI CŠOD MURSKA SOBOTA 22. 1.-26. 1. 2024

PLAVALNA ŠOLA V NARAVI CŠOD MURSKA SOBOTA 12. 12. - 16. 12. 2022

PLAVALNA ŠOLA V NARAVI CŠOD MURSKA SOBOTA 22. 6. 2022 - 24. 6. 2022 3. RAZREDI